Next onsvanlife: Hongarije. Wat mogen we niet missen?

Next onsvanlife: Hongarije. Wat mogen we niet missen?


Het wordt Hongarije. Uw en ons vanlifers gaan drie weken in de goulash en tokaji badderen. Daar zullen ze hier zoals altijd verslag van doen maar natuurlijk ook via hun onsvanlife youtubekanaal, instagramaccount en (heervergeefme) Tiktokaccount.

Maar: wat mogen ze absoluut niet missen. Culinair bovenal, qua natuur op de tweede plek en cultureel-ook-wel-een-beetje-als-we-tijd-over-hebben.

Hit usz!

 1. 1
  Stephanie Slot

  Mijn tienergeheugen (waarin alles wrsch
  1000x lekkerder is geworden): palacsinta, langos uit een kraampje, Somlói Galuska (sumlauer nockern= spongecake met slagroom en chocolade) en nooit meer zo lekker geproefd echte kessel goulashsoep, dus niet die veel te zure dikke rode nepper. even ben ik terug aan het Balatonmeer van de 80’er jaren.

 2. 3
  Wendeline van den Nagel

  Ik weet niet of ze er nog zijn, maar 35 jaar geleden had je overal een soort mensa’s (door mijn moeder olijk HonGAARkeuken genoemd). Dat was een belevenis! Een struise matrone achter een buffet vol dampende pannen. Aanwijzen wat je wilde en ze kwakte het op je bord. Nog nooit zo lekker gegeten voor een paar forinten! Anyway: voor omgerekend 5 gulden poepsjiek aan de Donau met gesteven tafellinnen, obers in rok en een strijkje. Voor een paar forinten speelde de violist een verzoeknummer aan je tafeltje.

 3. 4
  Elly de Bruijn

  Leuk Meneer! Veel plezier samen. En sla lekker in die Grof Dekenfold of zoiets. Wij hebben hier in Bretagne een lekkere rosé ontdekt. Die gaat ook in grootverpakking mee. Enjoy the vanlife!

 4. 7
  Desiree Tabbers

  Ons prachtige hoofdstad Boedapest met haar bekende en minder bekende schoonheden. De Donauknie waar je prachtig kunt wandelen maar ook mooie pittoresque dorpjes. Stadjes al Solnok,Pécs, of de braderie in Keckskemét op zondag. Hongarije heeft zoveel te bieden !

 5. 9
  Sandy van Graas

  De kleine oude dorpjes met hun eigen restaurantjes
  Wij hebben ooit gegeten in zo’n dorpscafeetje /restaurantje en oma werd opgetrommeld om het eten te maken/slachten
  Andocs hete dat plaatsje
  Wij zaten in Igal op de camping
  Daarnaast een groot thermaalbad ook leuk voor kinderen

 6. 10
  Mick Sonnenfeld

  Lángos eten bij een stalletje. Met kaas, zure room en knoflook. En bij datzelfde stalletje of ernaast turos palacsinta (kwark flensje). Stalletje daarnaast Hurka (ruige worst van vooral orgaanvlees ), kolbász (minder ruige worst met paprika) met mosterd en een snee brood. Ceresnye rétes (kersen strudel), gyümölcsleves (koude fruit soep) als het bloedheet is. tökfőzelék (cremige kalebassoep met dille), (vaddiszno) pörkölt (wild zwijn) goulash. Hongaarse Gulyás is een heldere soep met rundvlees. Bestel bij je hoofdgerecht vooral een frisse uborka saláta (komkommer in zoet-zuur). Halászlé (vissoep) of gefrituurde vis. Ga vooral naar Eger waar de mooiste rode wijn vandaan komt en ga daar naar de Szépassunyokvölgy (vallei van de mooie meisjes waar de wijnkelders zitten en de dronken zigeuners spelen (zo was het vroeger tenminste). En natuurlijk pálinka drinken van diverse soorten fruit (kers, abrikoos, pruim). Etc etc…

 7. 11
  Mick Sonnenfeld

  In Budapest moet je trouwens naar de overdekte markt. Veel etenswaar beneden, boven toeristen stalletjes maar ook alle snacks uit de lijst hierboven! En naar Szimpla kért, de bekendste ruin bar, en die omgeving. Kijk ook eens wat er tegenwoordig op óbidai-sziget te doen is. Dit is ook het eiland van het bekende Sziget (eiland) festival. Laatste tip (voorlopig iig) na Eger het Bükk gebergte voor mooie bossen en dan naar de thermaalgrotten van Miskolc-Tapolca en het meertje van Lilafüred. Eea kan wel ingehaald zijn door de tijd en verkleurd door (jeugd)sentiment… ‍♂️

 8. 16
  Erika Roels

  Hunza Ecolodge is een aanrader, camping-glamping, lekker eten, pecs is ook een bezoekje waard (fantastische vlooienmarkt). Overal zijn restaurantjes waar je voor een schijntje heel lekker kan eten. Haal jullie Duits maar boven, want dat is zowat de enige verstaanbare taal dat ze daar spreken buiten het Hongaars. Behalve in Hunza, want Roeland en Milady zijn Vlamingen.

 9. 17
  Olga Mulder

  Ik ben er ooit geweest, maar ik logeerde toen bij een Raw Food/Vegan yoga-dame. De watermeloen met cayennepeper als ontbijt is eigenlijk het enige lekkere dat ik me kan herinneren. En tot kotsens toe ontgiftings-hoofdpijn, dat ook
  Maar je hebt al veel wél bruikbare tips.
  Thermaalbaden, die zijn fijn

 10. 20
  Olaf Ar'turio Spek

  Kleine tip.. als je Oostenrijk binnenkomt (heen- of terugweg) zeg dat je op de doorreis bent / transit is het magische woord.. (en zonder tussenstop).. dan gaat alles zonder testen, quarantaine etc.

Geef een reactie