Deel je worstrecepten met de wereld op worstlog.com

Deel je worstrecepten met de wereld op worstlog.com


“Worstlog is een initiatief van het Amsterdams Gilde van Amateur Worstmakers, opgericht in het jaar des Heren 2007 door Jurgen Seppen en foodwriter Meneer Wateetons.”

We schrijven 2007

Met deze tekst opent de bio van worstlog.com. Twee. Duizend. Zeven, mensen. Ziet u dat?

Meneer Wateetons was jong en sterk, net een jaartje bezig met bloggen op wateetons.com, had nog een serieuze baan en, bovenal, nog slechts een paar kilo worst gemaakt in zijn leven. Dat zijn enthousiasme al groot was, evenals zijn ego en narcistische publiciteitsdrang, moge duidelijk zijn.

Jurgen Seppen, van het legendarische kookbog kokenmetkanker was zijn eerste worstcompaan, Al zeker 10 jaar niet meer gesproken. Maar, in 2018 leefde, en kookte, hij nog. Geen slechte score, met een blog met deze naam.

En een briljant worstlog was het. Met gastposts, eerste voorzichtige exercities met starterculturen en nitrietzout, veel recepten en lekker veel mislukkingen. Een poosje was er zelfs een forum aan verbonden. Een voorloper van de facebookgroep charcuterie en worst waar nu de discussie wordt gevoerd.

In de afgelopen jaren raakte het ooit aan de vette frontlinies opererende blog een beetje in de versukkeling. Meneer had het te druk, met schrijven over worst nota bene (sic). Jurgen stopte met bloggen.

Online workshop grillworst maken meneer wateetons worstbijbel

Worstlog gaat weer van start

Meneer heeft er weer zin in. Worstlog blijft een topplek om recepten en andere worstavonturen te delen. En de naam is ook nog altijd fantastisch. Hij heeft al een paar recepten en filmpjes geplaatst.

Deel je worstrecepten op worstlog.com

Knakworsten

Maar, Meneer Wateetons doet het graag met jou samen. Gewoon, omdat worst maken leuk is. Omdat dat geweldige recept van je gedeeld mag worden met de wereld. Omdat jij zo weer gave recepten van anderen krijgt. Omdat recepten op een blog makkelijker vindbaar blijven dan in een facebookgroep. Omdat erelid zijn van het Amsterdams Gilde van Worstmakers goed staat op je CV. Behalve als je in Rotterdam of Den Haag woont natuurlijk. Omdat 2021 het nieuwe 2007 is.

Kortom: deel je worstrecepten. Mail ze, met foto’s, naar Meneer Wateetons. Dat mag ook via Facebook, of anderszins. Uiteraard word je naam, blog, contactgegevens en tinderprofiel erbij vermeld als je dat wilt. Tenzij je uit Den Haag of Rotterdam komt natuurlijk.

 1. 1
  Remi Klaui

  Remi Klaui ik maak zo door de jaren heen regelmatig worst. Worst naar eigen recept, worst naar klassiek recept.
  Verse worst, gedroogde gekuurde worst, rook worst gerelateerd, gefermenteerde worst.
  Heerlijk om te doen.

 2. 2
  Anoniem

  Hee, Wateetons!
  Jurgen is nog steeds in leven, maakt ook nog worst. Hij heeft het alleen een beetje druk met andere activiteiten.
  Misschien lever ik binnenkort wel een bijdrage!

  Groeten, Jurgen

Geef een reactie