Iemand nog een leuk recept?

Iemand nog een leuk recept?


“Iemand nog een leuk recept?” is zo’n beetje de meest gestelde vraag in culinaire Facebookgroepen. Meneer wordt daar altijd een beetje narrig van. Het is een luie vraag. Andere facebookgebruikers zijn niet jouw zoekmachine. Ga eerst zelf wat zoeken en stel dan eventueel een gerichte vraag over het betreffende recept. Je wordt ook geen betere kok van gewoon recepten volgen. Je wordt een betere kok van recepten analyseren en begrijpen waarom er een bepaalde opbouw in zit, waarom sommige smaakcombinaties werken, wat balans geeft in een gerecht en als je dan iets op te merken en te vragen hebt, dan doe je dat. Leren anderen er ook nog wat van. Dus, de eerstvolgende keer dat de vermaledijde vage vraag gesteld wordt zeg je “tuurlijk” en geef je deze link:

https://recipe-search.typesense.org/

2,3 miljoen recepten.

Meneer typte natuurlijk meteen het nog altijd tamelijk obscure ingrediënt ‘miso’ in: 1665 recepten. Bam. Succes, brah. Kom straks maar terug met de vraag waarom recepten met miso zo goed werken.

Geef een reactie