Vinex-jachthond draait door


(Alweer? Het zal de temperatuur wel zijn).

HOOFDDORP – Een bewoner van de Van den Berghlaan in Hoofddorp mailde WebRegio een emotionele brief. Één van haar kippen is namelijk doodgebeten door een loslopende hond. De bazin van de hond ging er na de aanval vandoor. De politie wil de zaak niet oppakken. Vandaar een oproep: want wie zijn de vrouw en de hond op de tekening.

De bewoner vertelt: ‘Een loslopende hond raast door onze tuin en is door de heg heen gebroken. Hij jaagt achter onze drie kippen aan, op dat moment dat ik hem zie – blijkt later- heeft hij al één kip gedood. Ik ren de tuin in, de hond vlucht de heg door en laat onze bruine kip ‘Madelief’ dood op de stoep liggen. Ik ren roepend naar de straat. De bazin lijnt haar hond, maakt nog een gebaar met schouders van “nou en, wat?” en neemt de benen.’

Tijdverlies
‘Ik verlies tijd omdat ik eerst mijn schoenen moet aantrekken, ren haar achterna tot ze de Parklaan uitloopt, ze gaat snel links de hoek om bij de Hoofdvaart. Mijn kinderen zijn alleen thuis, ik moet terug. Ik weet niet wie ze is of waar ze woont.’

Wie?
‘Daarom een oproep: herkent u de vrouw en hond? De vrouw (40-50 jr) heeft halflang donker haar, dik en klein postuur. Ze draagt een zwarte zonnebril en heeft een lichtgrijze zomerjurk aan met kleine spikkels/bloemetjes. De hond is een lichtgrijs gevlekte mix van: Duitse staander stekelhaar en Friese stabij, zijn snuit leek wat op die van een foxterrier.’

Jachtdrift
‘Onze drie tamme kippen voelen net zo als uw eigen hond of poes. Hoe zou u het vinden als dit met uw dier(en) zou gebeuren en ik weg zou lopen? Ik moet er niet aan denken wat er was gebeurd als mijn twee jongetjes in het badje in de tuin hadden gezeten. Als geluk bij ongeluk waren ze binnen. De hond had ze in zijn jachtdrift kunnen verwonden of erger…’

Geen strafzaak
‘Wees gewaarschuwd voor uw eigen kinderen en dieren, voorlopig is de vrouw geen halt toegeroepen want de politie pakt dit niet op als strafzaak.’

(via webregio, en doorgesluisd via Geenstijl)

Geef een reactie